Pianist

Een ware muziek virtuoos, onze huispianist

Rick Schilders

Wie is hij en hoe is hij uiteindelijk als man bij dit vrouwenbastion terecht gekomen

Rick Schilders studeerde aan het Brabants Conservatorium AMV en piano en geeft momenteel muzieklessen op het Elde college in Schijndel. Van jongs af aan begeleidde hij in het Oisterwijkse als organist /pianist verschillende koren.

Ook heeft Rick een aantal jaren de leiding gehad van het orkest van de Oisterwijkse revue  “Ge ziet Mar” en componeerde menig lied voor deze productie. Rick heeft zo’n  zeven jaar lang geschiedenis geschreven met de plaatselijke zangavonden in café het Molentje.

Hij vormde met Gerard Verhoeven een Quatremains duo (piano) en speelde lange tijd in de plaatselijke popband Orphus waar hij op het moment druk met een reünie concert bezig is.

Daarnaast is hij nog zeer actief in de popformatie Ricky & Slingertje waarvan ondertussen acht hits op YouTube staan en waarvan de muziek al zo’n 300.000 keer gedownload is.

Met musicus en vriend Hans van den Brand richtte hij in 1979 de Vocalgroup Kluster op. Hij zong bas in het Zuid Nederlands Kamerkoor waar hij onze dirigente Jenny van Spaendonk leerde kennen en meteen een vriendschappelijke en muzikale klik met haar kreeg wat resulteerde in een nog steeds voortdurende samenwerking.

Samen stapten ze over naar het Bossche koor Markant en ook zongen ze in de door hen opgerichte Vocalgroup Ynis Gutrin (een semi professioneel koor van acht zangers die zich specialiseerden in het zingen van close-harmony en klassiek)

Rick had ook de leiding over verschillende grote musicals zoals Jesus Christ Superstar en Oliver Twist waarbij Jenny ook betrokken was

Verder heeft Rick verschillende producties van de Verenigde Oisterwijkse Spelers muzikaal geleid of ondersteund en met name de twee grote producties in 2007 en 2008 waren ook een samenwerking met onze dirigente Jenny als zangcoach en dirigente.

De laatste jaren is Rick steeds vaker gevraagd om bij ons koor Vocapella als ondersteunend pianist op te treden op de momenten dat dit nodig is. Hij ondersteunt onze dirigente en arrangeur Jenny daar waar het nodig is bij eventueel arrangeerwerk m.n. op het gebied van de pop wat één van zijn specialiteiten is.

Verder maken wij gebruik van Rick’s kwaliteiten als pianist.