Koor

Vocaal Ensemble Vocapella bestaat uit 11 vrouwen die steeds op zoek zijn naar nieuwe muzikale uitdagingen. Het ensemble heeft zich ten doel gesteld om op een ongedwongen maar verantwoorde wijze, bekende en onbekende meerstemmige koormuziek uit verschillende muziekperioden en stijlen ten gehore te brengen, bij voorkeur a capella.

Vocapella wil zich als koor dan ook graag onderscheiden van de middenmoot en zich niet overgeven aan het bekende vrouwenkoor repertoire, maar wil graag bewijzen dat een serieus werkend vrouwenkoor zich niet hoeft te vertillen aan een groot koorwerk. Ook streven we er naar om vooroordelen, die de meeste mensen bij vrouwenkoren hebben, weg te nemen.

De groep waagt zich aan nummers van allerlei genres;
van Pop tot Close Harmony; van muziek uit de Middeleeuwen tot hedendaagse Volksmuziek.

Ook beschikt Vocapella over een groot kerstrepertoire bestaande uit muziek uit allerlei landen en tijdvakken. Jaarlijks geven wij een sfeervol kerstconcert. Daarnaast verzorgen wij regelmatig (kerst)concerten op uitnodiging.

Ons repertoire bestaat onder andere uit werken van W.A. Mozart, Sullivan, Karl Jenkins, P.I. Tsjaikowsky.  Bovendien zingen wij ook liederen uit de films zoals James Bond,  The Lord of the Rings en The Mission. Alle muziek die we zingen wordt speciaal voor onze stemmen gearrangeerd door onze dirigente.

We streven ernaar om onze luisteraars bij ieder optreden weer te verrassen door ze met een compleet nieuwe sfeer, stijl,  klankervaring kennis te laten maken. De afwisseling van genre en stijlen maakt het ook voor ons iedere keer weer uitdagend. Die uitdaging maakt dat we iedere week enthousiast en gemotiveerd repeteren voor een volgend concert.

Vocapella bestaat uit

Sopranen 1 

Anita van Doremalen en Irene Lambour 

Sopranen 2  

Ineke Mol , Hanneke Emmen en Terry Bazen

Alten 1

Juliette van der Linden, Marga van Schaaik en José Lommen

Alten 2

Hanny Borghuis, Liesbeth Bout en Bep Miltenburg