Berichten

Godzijdank heeft ze niet geluisterd.

“Niet doen. Met deze woorden werd het concert op 10 november 2019 van Vocapella waarin zij het requiem van Mozart ten gehore brachten aangekondigd. Maar deze wijze raad werd godzijdank niet opgevolgd”. 

Een requiem ten gehore brengen met 12 zangeressen, één pianist en een dirigent!? ‘Doe ff normaal’ zouden ze in de politiek zeggen. Een requiem is een muziekstuk gecomponeerd voor of geïnspireerd op de katholieke mis voor de doden, geschreven voor een heel orkest en koor. Niet bepaald lichtzinnig. 

Nou, onze bedenkingen werden meteen de kop ingedrukt. De uitvoering van het requiem door Vocapella is zeer zorgvuldig en met de nodige passie en muzikaliteit gedaan. Ongelooflijk hoe een dirigent alle individuele koorleden in haar kracht kan zetten, passend bij ieders bereik en hoe een pianist met 10 vingers (toch!?) een stuk als dit kan weergeven. Mozart is niet het enige muzikale wonderkind, durven wij te zeggen. Ook al klonk de piano een paar keer wat harder dan het koor, we hebben genoten van een prachtig koor. Zij kunnen niet alleen een ingewikkeld muziekstuk vertolken, ze nemen je als luisteraar mee in hun bezielende energie; hun enthousiasme, bevlogenheid, plezier en ingetogenheid werken aanstekelijk. Je wilt er stiekem graag onderdeel van uitmaken. 

Kortom, we waren opnieuw ontroert door dit bijzondere en aanstekelijke concert en we blijven Vocapella maar al te graag volgen. Dank jullie wel! 

Warme groet, 

Lenny en Miranda.